Hozzávalók:
40 dkg főtt áttört burgonya
22,5 Mester Család kelt tészta liszt
15 dkg Mester Család Házi kenyérliszt
1-2 kk só
4 g porélesztő
2,5 dl víz
Töltelék:
25 dkg növényi mascarpone
15 dkg növényi sajt
ízlés szerint fűszerek
só
3 ek mentes majonéz
+ olaj a kenéshez
+ reszelt növényi sajt a szóráshoz
Elkészítés:
A burgonyát egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a száraz alapanyagokat, eldolgozzuk. Hozzáadjuk a vizet és alaposan kigyúrjuk.
Majd lisztes lapon átdolgozzuk, és kinyújtjuk.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük, és eloszlatjuk a kinyújtott tésztán.
Feltekerjük, majd csigákra vágjuk.
Sütőpapíros tepsire tesszük, olajjal vékonyan lekenjük, majd megszórjuk a reszelt növényi sajttal.
50 fokon 1 órát kelesztjük, majd 180 fokon kb. 35-40 perc alatt megsütjük.