Hozzávalók:
Tészta:
1 cs Éléskamra lángos – zsebes pita lisztkeverék
15 dkg Frunchy eritrit
1,5 dkg Frunchy útifűmaghéj
3,2 dl víz
Töltelék:
20 dkg datolya (ezt előző nap áztassuk be)
15 dkg natúr kesudiókrém
2-3 ek növényi tejszín
+ olaj a sütéshez
+ porédesítő a szóráshoz
Elkészítés:
A tészta alapanyagait egy tálba tesszük, elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és alaposan összedolgozzuk.
A krém alapanyagait botmixerrel pépesítjük.
A tésztát kinyújtjuk, majd 7 kockára vágjuk.
A krémet elosztjuk a lapokon, majd mindegyik lap két oldalsó szélét behajtjuk, majd feltekerjük.
Forró olajban kisütjük aranybarnára, majd porédesítővel megszórjuk.