Hozzávalók:

25 dkg Mester házi kenyérliszt

20 dkg Mester kelt tészta liszt

3 kk só

1 cs porélesztő

5 dkg margarin

5 dkg gluténmentes sörélesztőpehely

0,5 dl növényi tejszín

1 dkg útifűmaghéj

5 dl víz

+ olaj a kenéshez

+ magok a szóráshoz

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk amargarint, beledolgozzuk. Majd hozzáadjuk a növényi tejszínt, és a vizet és alaposan összedolgozzuk.

Meleg helyen egy órát kelesztjük.

Majd lisztes lapon kinyújtjuk, hajtogatjuk… ismételjük 3-szor.

Majd kb 2 ujjnyira kinyújtjuk és szaggatjuk.

Sütőpapíros tepsire tesszük, tetejét olajjal lekenjük, megszórjuk magokkal,  majd 180 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük.

Mester család termékek itt KATT IDE