Hozzávalók:
Tészta:
20 dkg Mester galuska por
10 dkg Mester palacsintapor
10 dkg margarin
kb. 1 dl víz
3 dkg édesítő (1:4)
Töltelék:
15 dkg Mester rizsdara
1 dk növényi tejszín
3 dl víz
4 dkg édesítő (1:4)
20 dkg feketeáfonya + édesítő + 1 ek fahéj
Elkészítés:
A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a margarint , összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a vizet és alaposan összegyúrjuk.
A töltelékhez az áfonyán kívül mindent egy lábasba teszünk, majd elkeverjük és sűrűre főzzük.
A tésztát egy terítőn (ezt nyugodtan lisztezzük ) nagyon vékonyra kinyújtjuk.
Majd a grízes tölteléket a fele részébe beleoszlatjuk, elkenjük, majd rászórjuk az áfonyát (ezt kikeverjük előtte az édesítővel és fahéjjal.).
A tészta két oldalát behajtjuk, majd a terítő segítségével feltekerjük.
Sütőpapíros tepsire tesszük, majd olajjal és növényi tejszínnel vékonyan lekenjük.
180 fokon kb. 30-40 perc alatt megsütjük.