Hozzávalók:

Tészta:

20 dkg Mester galuska por

10 dkg Mester palacsintapor

10 dkg margarin

kb. 1 dl víz

3 dkg édesítő (1:4)

Töltelék:

15 dkg Mester rizsdara

1 dk növényi tejszín

3 dl víz

4 dkg édesítő (1:4)

20 dkg feketeáfonya + édesítő + 1 ek fahéj

Elkészítés:

A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a margarint , összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a vizet és alaposan összegyúrjuk.

A töltelékhez az áfonyán kívül mindent egy lábasba teszünk, majd elkeverjük és sűrűre főzzük.

A tésztát egy terítőn (ezt nyugodtan lisztezzük ) nagyon vékonyra kinyújtjuk.

Majd a grízes tölteléket a fele részébe beleoszlatjuk, elkenjük, majd rászórjuk az áfonyát (ezt kikeverjük előtte az édesítővel és fahéjjal.).

A tészta két oldalát behajtjuk, majd a terítő segítségével feltekerjük.

Sütőpapíros tepsire tesszük, majd olajjal és növényi tejszínnel vékonyan lekenjük.

180 fokon kb. 30-40 perc alatt megsütjük.

Mester család termékek itt KATT IDE