Hozzávalók:
7,5 dkg hajdina liszt
12,5 dkg barna rizsliszt
7,5 dkg köles liszt
10 dkg tápióka keményítő
2 dkg útifűmaghéj
3,7 dl víz
1 kk só
1 cs sütőpor
1 ek citromlé
Töltelék:
1 üveg Primavika vegán pástétom – vörös quinoával
1 doboz BezDekaMleka vegán szendvicskrém – zöldfűszeres
+ olaj a kenéshez
+ magok a szóráshoz
Elkészítés:
A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, alaposan összedolgozzuk.
Majd szilikon vagy barna rizslisztes lapon kinyújtjuk.
8 részre vágjuk.
A töltelékhez az alapanyagokat kikeverjük.
Elosszuk a felvágott tésztákban.
Mindegyiknek a két oldalát behajtjuk, majd feltekerjük, mint a buktát.
Majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük (én 18×18 – ba tettem), vékonyan olajozzuk és megszórjuk a magokkal.
180 fokon kb. 35-40 perc alatt megsütjük.