Hozzávalók:
Tészta:
10 dkg barna rizsliszt
5,5 tápióka keményítő
5 dkg köles liszt
3 dkg útifűmaghéj
só
5 g sütőpor
2 ek gluténmentes sörélesztőpehely
3 dl víz
2 ek citromlé
Feltét:
6 dkg Bors á Bord Zöldalga pesto bazsalikommal – bio – KATT IDE ÉRTE
10 dkg cukormentes – vegán majonéz
Ízlés szerint zöldségek
+ reszelt növényi sajt a tetejére
+ olaj a kenéshez
Elkészítés:
A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat, alaposan összedolgozzuk.
Majd sütőpapíron kinyújtjuk, széleit behajtjuk.
A pestot a majonézzel kikeverjük, majd a pizza lapot megkenjük vele.
Majd rászórjuk a zöldségeket, majd a reszelt növényi sajtot.
Szélét olajjal vékonyan lekenjük.
Majd 180 fokon kb. 30-35 perc alatt megsütjük.
Szuper alga termékeket találtok az Íztenger weboldalán – KATT IDE