Hozzávalók:

Tészta:

10 dkg barna rizsliszt

5,5 tápióka keményítő

5 dkg köles liszt

3 dkg útifűmaghéj

5 g sütőpor

2 ek gluténmentes sörélesztőpehely

3 dl víz

2 ek citromlé

Feltét:

6 dkg Bors á Bord Zöldalga pesto bazsalikommal – bio – KATT IDE ÉRTE

10 dkg cukormentes – vegán majonéz

Ízlés szerint zöldségek

+ reszelt növényi sajt a tetejére

+ olaj a kenéshez

Elkészítés:

A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat, alaposan összedolgozzuk.

Majd sütőpapíron kinyújtjuk, széleit behajtjuk.

A pestot a majonézzel kikeverjük, majd a pizza lapot megkenjük vele.

Majd rászórjuk a zöldségeket, majd a reszelt növényi sajtot.

Szélét olajjal vékonyan lekenjük.

Majd 180 fokon kb. 30-35 perc alatt megsütjük.

Szuper alga termékeket találtok az Íztenger weboldalán – KATT IDE