Hozzávalók:

1 cs köles vagy hajdina tészta ( 20 dkg )

20 dkg Vega Meal vegafeltét tömb  – ementáli – reszelve – KAII IDE – ITT TALÁLOD

20 dkg Fino VegaJó Trapi – reszelve – KATT IDE – ITT TALÁLOD

10 dkg Vega Meal Vegaföl – KATT IDE – ITT TALÁLOD

2,5 dl növényi tej

1,5 dl növényi tejszín – natúr

3-4 dkg gluténmentes sörélesztőpehely

ízlés szerint só

ízlés szerint fűszerek

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük.

A sajt helyettesítőket lereszeljük.

A növényi tejet és tejszínt egy lábasba tesszük, majd a lereszelt sajthelyettesítőket belekeverjük, majd lassú tűzön főzzük, hogy olvadjon a sajthelyettesítő, majd beletesszük a sörélesztőpelyhet, elkeverjük, sózzuk, fűszerezzük, alaposan összekeverjük, majd a tejföl helyettesítőt is belekeverjük.

3-4 percig főzzük még, majd összekeverjük a tésztával, és tálaljuk.

A Növényi sajt és tejföl helyettesítőket a Mamavita webáruházból rendeltem – KATT IDE – itt találod