Hozzávalók:
Piskóta:
30 dkg Bake Free piskóta – muffin lisztkeverék – KATT IDE – ITT TALÁLOD
0,7 dl növényi tej – KATT IDE – ITT TALÁLOD
20 dkg margarin
3 dkg édesítő (1:4) – KATT IDE – ITT TALÁLOD
1 ek vanília aroma
Krém:
2 dl növényi tejszín – cukormentes
1 dl növényi tej – KATT IDE – ITT TALÁLOD
2 ek vanília aroma
10 dkg barna rizsliszt – KATT IDE – ITT TALÁLOD
ízlés szerint édesítő – KATT IDE – ITT TALÁLOD
50 dkg főtt köles ( 12,5 dkg kölest alaposan átmosunk, majd 4-szeres növényi tejben édesítővel megfőzzük ). – KATT IDE – ITT TALÁLOD
+ 3 dl növényi tejszín – cukormentes – felverhető
Datolyás krém:
20 dkg datolyát (magozott) áztassunk be egy napig – majd botmixerrel pépesítjük
kb. 1 dl növényi tejszín
Elkészítés:
A piskótához a száraz alapanyagokat elkeverjük, összedolgozzuk a margarinnal, majd a vanília aromával és a növényi tejjel.
Majd szilikon (vagy lisztes lapon ) átdolgozzuk, két fele osztjuk.
Mind a két részt kinyújtjuk 18×18 – as méretre, majd megsütjük 180 kb. 15 – 20 perc alatt.
A krémhez a 2 dl növényi tejszínt, 1 dl növényi tejet, vanília aromát, édesítőt, barna rizslisztet kikeverjük, majd sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni.
A 3 dl növényi felverhető tejszínből kemény habot verünk, majd beletesszük a főtt kölest, édesítjük ízlés szerint, alaposan összedolgozzuk, majd ha kihűlt a vaníliás krém, akkor azt is hozzáadjuk és robotgéppel tovább verjük.
( Ha esetleg folyósnak találjátok, nyugodtan mehet bele egy kis tápióka keményítő, vagy útifűmaghéj ).
A datolya masszát kikeverjük a tejszínnel.
Egy 18×18 – as formát kibélelünk folpackkal, majd jön egy piskóta lap, majd a köleses krém egyik fele, majd a datolyás krém egyik fele, majd ismét a köleses krém.
Végül a piskótával zárjuk és lekenjük a maradék datolyás krémmel.
3-4 órát hagyjuk összeállni, majd fogyasztható.
Az alapanyagokat a Kamrashop.hu webáruházból szereztem be – KATT IDE – ITT TALÁLOD