Hozzávalók:

Piskóta:

30 dkg Bake Free piskóta – muffin lisztkeverék – KATT IDE – ITT TALÁLOD

0,7 dl növényi tej – KATT IDE – ITT TALÁLOD

20 dkg margarin

3 dkg édesítő (1:4) – KATT IDE – ITT TALÁLOD

1 ek vanília aroma

Krém:

2 dl növényi tejszín – cukormentes

1 dl növényi tej – KATT IDE – ITT TALÁLOD

2 ek vanília aroma

10 dkg barna rizsliszt – KATT IDE – ITT TALÁLOD

ízlés szerint édesítő – KATT IDE – ITT TALÁLOD

50 dkg főtt köles ( 12,5 dkg kölest alaposan átmosunk, majd 4-szeres növényi tejben édesítővel megfőzzük ). – KATT IDE – ITT TALÁLOD

+ 3 dl növényi tejszín – cukormentes – felverhető

Datolyás krém:

20 dkg datolyát (magozott) áztassunk be egy napig – majd botmixerrel pépesítjük

kb. 1 dl növényi tejszín

Elkészítés:

A piskótához a száraz alapanyagokat elkeverjük, összedolgozzuk a margarinnal, majd a vanília aromával és a növényi tejjel.

Majd szilikon (vagy lisztes lapon ) átdolgozzuk, két fele osztjuk.

Mind a két részt kinyújtjuk 18×18 – as méretre, majd megsütjük 180 kb. 15 – 20 perc alatt.

A krémhez a 2 dl növényi tejszínt, 1 dl növényi tejet, vanília aromát, édesítőt, barna rizslisztet kikeverjük, majd sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni.

A 3 dl növényi felverhető tejszínből kemény habot verünk, majd beletesszük a főtt kölest, édesítjük ízlés szerint, alaposan összedolgozzuk, majd ha kihűlt a vaníliás krém, akkor azt is hozzáadjuk és robotgéppel tovább verjük.

( Ha esetleg folyósnak találjátok, nyugodtan mehet bele egy kis tápióka keményítő, vagy útifűmaghéj ).

A datolya masszát kikeverjük a tejszínnel.

Egy 18×18 – as formát kibélelünk folpackkal, majd jön egy piskóta lap, majd a köleses krém egyik fele, majd a datolyás krém egyik fele, majd ismét a köleses krém.

Végül a piskótával zárjuk és lekenjük a maradék datolyás krémmel.

3-4 órát hagyjuk összeállni, majd fogyasztható.

Az alapanyagokat a Kamrashop.hu webáruházból szereztem be – KATT IDE – ITT TALÁLOD