Hozzávalók :
15 dkg barna rizsliszt – ITT TALÁLOD – KATT IDE
10 dkg köles liszt- ITT TALÁLOD – KATT IDE
10 dkg tápióka keményítő – ITT TALÁLOD – KATT IDE
4 dkg útifűmaghéj – ITT TALÁLOD – KATT IDE
só
oregánó
bazsalikom
1 cs sütőpor
5 dl növényi tej – ITT TALÁLOD – KATT IDE
1,5 ek citromlé
Sajtszósz alap:
10 dkg reszelt növényi sajt – füstölt – ITT TALÁLOD – KATT IDE
0,2-0,3 dl növényi tej – ITT TALÁLOD – KATT IDE
15 dkg növényi mascarpone
Feltét:
1 cs növényi felvágott – ITT TALÁLOD – KATT IDE
35-40 dkg mexikói zöldségkeverék
15 – 20 dkg reszelt növényi sajt – ITT TALÁLOD – KATT IDE
+ olaj a kenéshez
Elkészítés:
A sajtszósz alapanyagait egy lábasba tesszük és folyamatos kevergetés mellett egyneművé főzzük, hagyjuk hűlni.
A pizza tésztához a száraz alapanyagokat elkeverjük egy tálban, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és alaposan összedolgozzuk.
Majd szilikon lapon, vagy sütőpapíron kinyújtjuk vékonyra – kerek vagy téglalap, attól függ milyet szeretnénk – majd a szélét behatjuk.
Majd a sajtszósszal megkenjük a pizza alapot vele, erre jön a növényi felvágott, zöldségkeverék és a növényi sajt.
A pizza szélét vékonyan olajozzuk, majd 180 fokon kb. 30 – 40 perc alatt megsütjük.
Az alapanyagokat a Kamrashop.hu webáruházból szereztem be – KATT IDE