Hozzávalók :

15 dkg barna rizsliszt – ITT TALÁLOD – KATT IDE

10 dkg köles liszt- ITT TALÁLOD – KATT IDE

10 dkg tápióka keményítő – ITT TALÁLOD – KATT IDE

4 dkg útifűmaghéj – ITT TALÁLOD – KATT IDE

oregánó

bazsalikom

1 cs sütőpor

5 dl növényi tej – ITT TALÁLOD – KATT IDE

1,5 ek citromlé

Sajtszósz alap:

10 dkg reszelt növényi sajt – füstölt – ITT TALÁLOD – KATT IDE

0,2-0,3 dl növényi tej – ITT TALÁLOD – KATT IDE

15 dkg növényi mascarpone

Feltét:

1 cs növényi felvágott – ITT TALÁLOD – KATT IDE

35-40 dkg mexikói zöldségkeverék

15 – 20 dkg reszelt növényi sajt – ITT TALÁLOD – KATT IDE

+ olaj a kenéshez

Elkészítés:

A sajtszósz alapanyagait egy lábasba tesszük és folyamatos kevergetés mellett egyneművé főzzük, hagyjuk hűlni.

A pizza tésztához a száraz alapanyagokat elkeverjük egy tálban, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és alaposan összedolgozzuk.

Majd szilikon lapon, vagy sütőpapíron kinyújtjuk vékonyra – kerek vagy téglalap, attól függ milyet szeretnénk – majd a szélét behatjuk.

Majd a sajtszósszal megkenjük a pizza alapot vele, erre jön a növényi felvágott, zöldségkeverék és a növényi sajt.

A pizza szélét vékonyan olajozzuk, majd 180 fokon kb. 30 – 40 perc alatt megsütjük.

Az alapanyagokat a Kamrashop.hu webáruházból szereztem be – KATT IDE