Hozzávalók:
10 dkg mandula liszt – KATT IDE – ITT TALÁLOD
28,5 dkg barna rizsliszt- KATT IDE – ITT TALÁLOD
5 dkg köles liszt- KATT IDE – ITT TALÁLOD
10 dkg tápióka keményítő- KATT IDE – ITT TALÁLOD
2 dkg útifűmaghéj- KATT IDE – ITT TALÁLOD
6 dkg puha margarin
5 dl növényi tej- KATT IDE – ITT TALÁLOD
5 dkg édesítő (1:4)- KATT IDE – ITT TALÁLOD
1 cs sütőpor
+ 50 dkg meggy (nekem fagyasztott volt – ezt kiolvasztottam)
+ fahéj
+ édesítő- KATT IDE – ITT TALÁLOD
+ szeletelt mandula
Elkészítés:
A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a margarint, elkeverjük, majd a növényi tejet és citromlevet és jól kidolgozzuk.
Egy sütőpapírral kibélelet 18×23 – as formába öntjük a masszát, elegyengetjük a tésztát, majd a meggyet a tetejére tesszük, mindenhova jusson. Majd megszórjuk a mandulával.
180 fokos sütőben kb. 40-50 perc alatt megsütjük.
Az alapanyagokat a KAMRASHOP.HU webáruházból szereztem be – KATT IDE – ITT TALÁLOD
![309324823-657721235614236-5589262554514582200-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2022/10/309324823-657721235614236-5589262554514582200-n.jpg)
![309235510-1126017551663757-1643297405720004745-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2022/10/309235510-1126017551663757-1643297405720004745-n.jpg)
![309139489-1394614371026162-38264698863385812-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2022/10/309139489-1394614371026162-38264698863385812-n.jpg)
![308875292-825106798682983-1196060830364590169-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2022/10/308875292-825106798682983-1196060830364590169-n.jpg)
![308786766-1332518930822400-9193262195976548488-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2022/10/308786766-1332518930822400-9193262195976548488-n.jpg)
![308672164-661820601816533-5278346192406495403-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2022/10/308672164-661820601816533-5278346192406495403-n.jpg)