Hozzávalók:

10 dkg mandula liszt – KATT IDE – ITT TALÁLOD

28,5 dkg barna rizsliszt- KATT IDE – ITT TALÁLOD

5 dkg köles liszt- KATT IDE – ITT TALÁLOD

10 dkg tápióka keményítő- KATT IDE – ITT TALÁLOD

2 dkg útifűmaghéj- KATT IDE – ITT TALÁLOD

6 dkg puha margarin

5 dl növényi tej- KATT IDE – ITT TALÁLOD

5 dkg édesítő (1:4)- KATT IDE – ITT TALÁLOD

1 cs sütőpor

+ 50 dkg meggy (nekem fagyasztott volt – ezt kiolvasztottam)

+ fahéj

+ édesítő- KATT IDE – ITT TALÁLOD

+ szeletelt mandula

Elkészítés:

A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a margarint, elkeverjük, majd a növényi tejet és citromlevet és jól kidolgozzuk.

Egy sütőpapírral kibélelet 18×23 – as formába öntjük a masszát, elegyengetjük a tésztát, majd a meggyet a tetejére tesszük, mindenhova jusson. Majd megszórjuk a mandulával.

180 fokos sütőben kb. 40-50 perc alatt megsütjük.

Az alapanyagokat a KAMRASHOP.HU webáruházból szereztem be – KATT IDE – ITT TALÁLOD