Hozzávalók:
1 cs sütőpor
4 dkg édesítő (1:4)
2-3 tk fahéj
3,2 dl növényi tej
Töltelék:
3-4 ek útifűmaghéj
+ olaj a kenéshez
+ édesített növényi tejszín a kenéshez
Elkészítés:
A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a növényi tejet.
Alaposan összedolgozzuk, majd hagyjuk pihenni 5-10 percet.
Majd szilikon lapon kinyújtjuk és 8 egyenlő téglalapra vagy kockára vágjuk.
Az almás zselét kikeverjük az utifűmaghéjjal, majd mindegyik kockába teszünk belőle – az egyik oldalára, majd a másik oldalát ráhajtjuk és a széleit lenyomkodjuk.
Sütőpapíros tepsire tesszük , olajjal vékonyan lekenjük, majd 180 fokon kb. 25-30 perc alatt megsütjük.
( Lehet olajban is kisütni!! ).
Ha megsült, akkor lekenjük az édesített növényi tejszínnel, majd meglocsoljuk az almás sziruppal.