Hozzávalók:

Bagettek:

11,5 dkg Barna rizsliszt

15 dkg köles liszt

10 dkg tápióka keményítő

4 dkg útifűmaghéj

2 dkg gluténmentes sörélesztőpehely

1-2 kk só

1 cs sütőpor

2 ek citromlé

kb. 4,8 dl víz

+ olaj a kenéshez

Amit beleteszünk:

gluténmentes vegán virsli

35 dkg ChefGomba – csiperke

35 dkg ChefGomba – laska

vegyes saláta

+ ízlés szerint fűszerek

+ olaj

+ só

+ mustár

Elkészítés:

A kiflikhez a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és alaposan összedolgozzuk.

Hagyjuk pihenni 10 percet.

Majd kis bagetteket formázunk ( 4-5 db – attól függ mekkorát szeretnénk ).

Sütőpapíros tepsire tesszük őket, olajjal vékonyan lekenjük, majd 180 fokon kb. 40-45 perc alatt megsütjük.

A gombákat megpucoljuk, feldaraboljuk apróra, majd olajon megpirítjuk, közben sózzuk és ízlés szerint fűszerezzük.

A virsliket megsütjük.

Majd egy – egy bagettet kettévágunk, megtöltjük salátával, gombával, majd a virsli és mustárral fogyasztjuk.