Hozzávalók:
Tészta:
12,5 dkg barna rizsliszt
5 dkg köles liszt
10 dkg tápióka keményítő
3 dkg útifűmaghéj
1-2 kk só
1 cs sütőpor
2 ek citromlé
5,5 dkg margarin
2,4 dl víz
+ margarin
Töltelék:
1 db nagy tv paprika ( aki használhat hagymát, akkor annak az)
1 db cukkini
1 közepes padlizsán
4-5 ek olaj
ízlés szerint pirospaprika, bors, só, zöldfűszerek
1 cs borsófehérje protein + 1 dl meleg víz
+ olaj a kenéshez
Elkészítés:
A cukkinit és a padlizsánt, illetve a paprikát jól megmossuk, majd apróra daraboljuk.
Kis olajon átforgatjuk őket, pirítjuk.
A borsófehérje proteint meleg vízben beáztatjuk.
Majd ha megpirultak a zöldségek, akkor hozzáadjuk, ízlés szerint a fentiekkel fűszerezzük, megfőzzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
A tésztához a száraz alapanyagokat alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a margarint és eldolgozzuk benne, végül a nedves alapanyagokat, és jól összedolgozzuk.
Szilikon lapon vékonyra nyújtsuk ki a tésztát,majd az egyik oldalát vékonyan margarinnal kenjük le, hajtsuk össze, majd nyújtsuk ki ismét,majd megint az egyik oldalát margarinnal kenjük le, hajtsuk össze ismét,végül nyújtsuk ki ismét.
A tölteléket kenjük rá egyenletesen.
Két oldalát hajtsuk be, majd tekerjük fel.
Egy nagyobb kenyérformát béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük bele a tekercset.
Olajjal vékonyan kenjük le, majd 180 fokos sütőben kb. 50 perc alatt süssük meg.
Az alapanyagokat a Naturkuckó webshopból rendeltem – KATT IDE – ITT TALÁLOD