Hozzávalók (2 db -hoz)
40 dkg Mester házi kenyérliszt
5 dkg Mester család burgonyapehely
2 dkg gluténmentes sörélesztőpehely
10 dkg barna rizsliszt
1 cs porélesztő
2-3 kk só
6 dl víz
2 ek olaj
+ olaj a kenéshez
+ szezámmag a szóráshoz
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban elkevejük, majd hozzáadjuk a vizet és alaposan összedolgozzuk, végül beledolgozzuk a 2 ek. olajat.
Majd egy bagett formát sütőpapírral kibélelünk.
A tésztát két részre osztjuk és bagetteket formázunk belőle.
Majd beletesszük a bagett formákba (2 db lesz), tetejét vékonyan olajjal lekenjük, majd szezámmaggal megszórjuk.
50 fokon 1 órát kelesztjük, majd 180 fokon kb. 35-45 perc alatt megsütjük.