Hozzávalók:
25 dkg főtt – áttört burgonya
10 dkg Mester család burgonyapehely
2-3 kk só
25 dkg Mester család házi kenyérliszt
10 dkg Mester család kelt tészta liszt
4 dl növényi tej
10 dkg margarin
+ olaj a kenéshez
+ gluténmentes sörélesztőpehely a szóráshoz
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a margarint, eldolgozzuk benne, majd a főtt-áttört burgonyát. Alaposan dolgozzuk össze, végül a növényi tejet.
Majd lisztes lapon nyújtsuk ki kb 2,5-3 ujjnyira és szaggassuk ki.
Tegyük sütőpapíros tepsire, kenjük le vékonyan olajjal, szórjuk meg a sörélesztőpehellyel.
Majd 180 fokon süssük kb 30 – 35 percet.
![301816537-737184754039357-5079609006400111429-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2022/11/301816537-737184754039357-5079609006400111429-n.jpg)
![301704438-5889361154426806-1948448496493598906-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2022/11/301704438-5889361154426806-1948448496493598906-n.jpg)
![301549156-1072564906961963-6431487997876444548-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2022/11/301549156-1072564906961963-6431487997876444548-n.jpg)
![301471337-5394913467289426-656235091077335808-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2022/11/301471337-5394913467289426-656235091077335808-n.jpg)
![301404793-1460406921145304-1837625487833108477-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2022/11/301404793-1460406921145304-1837625487833108477-n.jpg)