Hozzávalók ( 4 db hoz)
25 dkg margarin
10 dkg édesítő (1:4)
1 cs sütőpor
1,5 dl növényi tejszín
3 dkg útifűmaghéj
Töltelékek ( mindegyik 1 rúdhoz számolva!!)
Gesztenyés:
25 dkg natúr gesztenyemassza
ízlés szerint édesítő
1-2 kk növényi tejszín
1 kk rumaroma
Almás -köleses:
35 dkg növényi tejszínes köles túró ( kb. 9 dkg kölest 4 x-es folyadékban ( növényi tej és növényi tejszín megfőzünk – édesítjük)
10 dkg Nutriversum fruit Jelly – almás- KATT IDE -ITT TALÁLOD – HASZNÁLD A MONA10 KUPONKÓDOT A KEDVEZMÉNYÉRT
kb 2 dkg útifűmaghéj – hogy ne legyen folyós a töltelék
+ha szükséges, akkor édesítő
Meggyes -mákos :
12,5 dkg darált mák
10 dkg Nutriversum Fruit Jelly – meggy- KATT IDE -ITT TALÁLOD – HASZNÁLD A MONA10 KUPONKÓDOT A KEDVEZMÉNYÉRT
ízlés szerint édesítő
ha szükséges1-2 ek növényi tejszín
+olaj – a bejglik kenéséhez
Elkészítés:
A tésztához a száraz alapanyagokat alaposan elkeverjük, majd beledolgozzuk a margarint, majd a növényi tejszínt.Jól összedolgozzuk,majd pihentetjük kb. 20 percet.
Közben a töltelékeket elkészítjük.
Mindegyik tölteléknél a leírt alapanyagokat kikeverjük.
A tésztát 4 részre osztjuk,megkenjük a kívánt töltelékkel ( a gesztenyésnél plusz megszórjuk az étcsoki crunchy-val ), majd hosszanti széleit behajtjuk, majd feltekerjük.
Sütőpapíros tepsire tesszük, lekenjük vékonyan olajjal őket, majd megszúrkáljuk.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 – 45 perc alatt megsütjük.