Hozzávalók:
50 dkg Mester házi kenyérliszt
3 dkg gluténmentes sörélesztőpehely
1-2 kk só
1 cs porélesztő
1,5 dl növényi tejföl
kb 3,8 dl víz
2 ek olaj
+ olaj a kenéshez
+ gluténmentes sörélesztőpehely a szóráshoz
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a növényi tejfölt, beledolgozzuk, majd hozzáadjuk a vizet és alaposan kidolgozzuk.
Majd az olajat, és addig gyúrjuk, amíg a tál falától el nem válik a tészta.
6 db zsemlét formázunk a tésztából, majd sütőpapíros tepsire tesszük, tetejüket olajjal lekenjük, majd megszórjuk a gluténmentes sörélesztőpehellyel.
1 órát 50 fokos sütőben kelesztjük, majd 180 fokon kb 40 – 45 perc alatt megsütjük.