Hozzávalók:
45 dkg Mester család süteményliszt
2 dkg útifűmaghéj
5 dkg Mester család édesítő (1:4)
1 cs sütőpor
5 dkg margarin
15 dkg mandulaliszt
5 dl víz
1 ek citromlé
Töltelék:
50 dkg köles túró ( 12,5 dkg kölest alaposan átmosunk, majd 5 dl növényi tejben megfőzzük, édesítjük ízlés szerint és adunk hozzá 2 ek citromlevet. )
40 dkg cukormentes baracklekvár
Elkészítés:
A piskóta alaphoz a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, beledolgozzuk a margarint, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és alaposan kikeverjük.
Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd beletesszük a piskóta alap felét, erre rákenjük a lekvárt, majd a köles túrót – elegyengetjük rajta, majd a piskóta tészta másik felét rátesszük, eloszlatjuk.
180 fokos sütőben kb. 40-50 perc alatt megsütjük.