Hozzávalók:
50 dkg Mester Házi kenyérliszt
só
1 cs porélesztő
10 dkg köles liszt
10 dkg barna rizsliszt
3,5 dkg gluténmentes sörélesztőpehely
2 dkg útifűmaghéj
6,8 dl víz
3 ek olaj
+ olaj a kenéshez
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és alaposan összedolgozzuk.
Hozzáadjuk az olajat és jól kidolgozzuk vele.
Majd egy tepsit sütőpapírral kibélelünk.
A tésztából 6 gombócot formázunk és beletesszük a tepsibe – ekkor még ne érjenek össze.
Olajjal vékonyan lekenjük.
50 fokon egy úrát kelesztjük, majd 180 fokos sütőben sütjük kb. 50 percig.
Ekkorra már laposabb lesz és összeér.
Nagyon finom szendvicsalap lesz.