Hozzávalók:
7,5 dkg Mester kenyérmix
35 dkg Mester család házi kenyérliszt
1 cs porélesztő
só
5,5 dkg Mester család tápióka keményítő
2 dkg útifűmaghéj
1,5 dkg gluténmentes sörélesztőpehely
7,5 dkg köles liszt
kb. 5,1 dl víz
2 ek olaj
+ barna rizsliszt az átgyúráshoz
+ olaj a kenéshez
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és alaposan kidolgozzuk.
Végül hozzáadjuk az olajat, és jól beledolgozzuk, a tészta szépen elválik a tál falától.
Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk és cipót formázunk belőle.
Rátesszük egy sütőpapíros tepsire.
Olajjal vékonyan lekenjük, majd tetejét hosszantan bevágjuk, majd a vágás mellett oldalsó irányba kisebb vágásokat ejtünk.
50 fokos sütőben egy órát kelesztjük, majd 180 fokos sütőben kb. 45-50 perc alatt megsütjük.