Hozzávalók:

35 dkg Mester család házi kenyérliszt

10 dkg Mester család kelt tészta liszt

1 dkg útifűmaghéj

2 dkg gluténmentes sörélesztőpehely

1 cs porélesztó

2 kk só

1 kk oregánó

1 kk bazsalikom

5 dl víz

Feltét:

mustár – vegán majonéz keveréke

kb. 60 dkg vegyes zöldségkeverék

20 dkg reszelt növényi sajt

+ olaj a kenéshez

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

A tészta száraz alapanyagait egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és jól kidolgozzuk.

Majd egy órát kelesztjük meleg helyen.

Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk a tésztát, és kinyújtjuk vékonyra, majd áthelyezzük egy sütőpapíros tepsire.

Széleit behajtjuk.

Megkenjük a mustáros – majonézes keverékkel, megszórjuk a zöldségekkel, majd a reszelt növényi sajttal.

A szélét vékonyan olajjal lekenjük, majd 180 fokos sütőben kb. 20-30 perc alatt megsütjük.

A Mester Család termékeit megtaláljátok itt – KATT IDE