Hozzávalók:
25 dkg Mester család házi kenyérliszt
15 dkg Mester család kelt tészta liszt
2 kk só
1 cs porélesztő
7,5 dkg Mester család szezámmag
5 dkg margarin
5,5 dkg növényi tejföl
1 dkg útifűmaghéj
3,5 dl víz
+ mustár kikeverve olajjal a kenéshez
+ szezámmag a szóráshoz
+ barna rizsliszt a formázáshoz
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd beledolgozzuk a margarint és a növényi tejfölt, végül a vizet, jó alaposan kidolgozzuk.
Majd egy órát meleg helyen kelesztjük.
Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk és nyolc részre osztjuk.
Mindegyiket kisodorjuk, majd kör alakba formázzuk.
Sütőpapíros tepsire tesszük, megkenjük a mustáros – olajos keverékkel és megszórjuk szezámaggal.
180 fokon kb. 20-30 perc alatt megsütjük.
![348359316-817466569260861-3853572258259644069-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2023/05/348359316-817466569260861-3853572258259644069-n.jpg)
![348358950-260766209856826-5687157764614897533-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2023/05/348358950-260766209856826-5687157764614897533-n.jpg)
![348356279-1415625322546338-3216063010408518286-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2023/05/348356279-1415625322546338-3216063010408518286-n.jpg)
![348354628-985678099115829-8239548126898336893-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2023/05/348354628-985678099115829-8239548126898336893-n.jpg)
![345898138-276964644759414-8014240794081275919-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2023/05/345898138-276964644759414-8014240794081275919-n.jpg)