Hozzávalók:

25 dkg Mester család házi kenyérliszt

15 dkg Mester család kelt tészta liszt

2 kk só

1 cs porélesztő

7,5 dkg Mester család szezámmag

5 dkg margarin

5,5 dkg növényi tejföl

1 dkg útifűmaghéj

3,5 dl víz

+ mustár kikeverve olajjal a kenéshez

+ szezámmag a szóráshoz

+ barna rizsliszt a formázáshoz

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd beledolgozzuk a margarint és a növényi tejfölt, végül a vizet, jó alaposan kidolgozzuk.

Majd egy órát meleg helyen kelesztjük.

Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk és nyolc részre osztjuk.

Mindegyiket kisodorjuk, majd kör alakba formázzuk.

Sütőpapíros tepsire tesszük, megkenjük a mustáros – olajos keverékkel és megszórjuk szezámaggal.

180 fokon kb. 20-30 perc alatt megsütjük.

A Mester Család termékeit megtalálod itt – KATT IDE