Hozzávalók:
25 dkg Mester család házi kenyérliszt
15 dkg Mester család kelt tészta liszt
2 kk só
1 cs porélesztő
7,5 dkg Mester család szezámmag
5 dkg margarin
5,5 dkg növényi tejföl
1 dkg útifűmaghéj
3,5 dl víz
+ mustár kikeverve olajjal a kenéshez
+ szezámmag a szóráshoz
+ barna rizsliszt a formázáshoz
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd beledolgozzuk a margarint és a növényi tejfölt, végül a vizet, jó alaposan kidolgozzuk.
Majd egy órát meleg helyen kelesztjük.
Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk és nyolc részre osztjuk.
Mindegyiket kisodorjuk, majd kör alakba formázzuk.
Sütőpapíros tepsire tesszük, megkenjük a mustáros – olajos keverékkel és megszórjuk szezámaggal.
180 fokon kb. 20-30 perc alatt megsütjük.