Hozzávalók:
Piskóta:
40 dkg Medhusa Great gluténmentes zabpehelyliszt – KATT IDE – ITT TALÁLOD
1 cs sütőpor
2 ek citromlé
5 dkg édesítő (1:4)
2,5 dkg útifűmaghéj
6 dl víz
+ 2 ek vanília aroma
+ 1,5 ek holland kakaópor
Krém:
Vaníliás:
80 g vaníliás pudingpor
3 dl növényi tej
3 dl növényi tejszín
ízlés szerint édesítő
Csokis:
80 g csokoládés pudingpor
3 dl növényi tej
3 dl növényi tejszín
ízlés szerint édesítő
+ 3 ek rumaroma és kb 1,5 dl növényi tej keveréke
+ durvára tört dió
+ mazsola
+ olvasztott gluténmentes-cukormentes-vegán csokoládé a tálaláshoz
+ felvert cukormentes növényi tejszín a tálaláshoz
Elkészítés:
A piskótához a száraz alapanyagokat ( kivétel a kakaópor ) alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat ( kivétel a vanília aroma ), jól kikeverjük.
Majd két részre osztjuk, azb egyikbe a vanília aromát, a másikba a kakaóport keverjük bele.
Mind a két adag tésztát sütőpapíros tepsibe öntjük, majd 190 fokon kb. 30-40 perc alatt megsütjük. Hagyjuk , amíg teljesen kihűl.
Elkészítjük a krémeket.
A vaníliás krém alapanyagait egy lábasban kikeverjük, majd megfőzzük, úgyanígy járunk el a csokissal.
Ha meghűltek a piskóták kettévágjuk őket.
Jön az első lap, meglocsoljuk a rumos keverékkel, majd mazsolával és dióval, majd a következő lap ….. egészen addig amíg el nem fogy. A tetejére is krém kerül!
Majd hagyjuk 5-6 órát ( de legjobb egy éjjel neki ) állni hagyni.
Majd olvasztott csokival és tejszínhabbal tálaljuk.

A Medhusa Great termékekért – KATT IDE – ITT TALÁLOD