Hozzávalók:
Kenyér:
25 dkg barna rizsliszt
15 dkg köles liszt
10 dkg tápióka keményítő
5 dkg útifűmaghéj őrlemény
2 dkg Viva Natura Inaktívált sörélesztő por
2 dkg Viva Natura cékla por
2 dkg Viva Natura Univerzális növényi komplex
1 cs sütőpor
2 ek citromlé
8 dl víz
+ olaj a kenéshez
+ barna rizsliszt a formázáshoz
Céklás kence:
20 dkg Csicseriborsó – pépesítve
2 dkg Viva Natura Inaktívált sörélesztő por
10 dkg növényi joghurt
2 dkg Viva Natura cékla por
ízlés szerint só
Elkészítés:
A Kenyérhez a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól kidolgozzuk.
Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk a tésztát, tenyerünkkel lenyomkodjuk,majd feltekerjük és kenyeret formázunk belőle.
Sütőpapíros tepsire tesszük, tetejét olajjal vékonyan lekenjük, majd bevagdossuk.
180 fokos sütőben kb. 50-55 perc alatt megsütjük.
A céklás kencéhez az alapanyagokat egy tálban alaposan kikeverjük.
Majd ha megsült, és meghűlt a kenyér, akkor tálaljuk.