Hozzávalók:
Kenyér:
25 dkg barna rizsliszt
15 dkg köles liszt
10 dkg tápióka keményítő
5 dkg útifűmaghéj őrlemény
2 dkg Viva Natura Inaktívált sörélesztő por
2 dkg Viva Natura cékla por
2 dkg Viva Natura Univerzális növényi komplex
1 cs sütőpor
2 ek citromlé
8 dl víz
+ olaj a kenéshez
+ barna rizsliszt a formázáshoz
Céklás kence:
20 dkg Csicseriborsó – pépesítve
2 dkg Viva Natura Inaktívált sörélesztő por
10 dkg növényi joghurt
2 dkg Viva Natura cékla por
ízlés szerint só
Elkészítés:
A Kenyérhez a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól kidolgozzuk.
Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk a tésztát, tenyerünkkel lenyomkodjuk,majd feltekerjük és kenyeret formázunk belőle.
Sütőpapíros tepsire tesszük, tetejét olajjal vékonyan lekenjük, majd bevagdossuk.
180 fokos sütőben kb. 50-55 perc alatt megsütjük.
A céklás kencéhez az alapanyagokat egy tálban alaposan kikeverjük.
Majd ha megsült, és meghűlt a kenyér, akkor tálaljuk.
![354019814-1953904184992931-7139451315167096439-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2023/07/354019814-1953904184992931-7139451315167096439-n.jpg)
![353957506-644050844431889-3041929894316779772-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2023/07/353957506-644050844431889-3041929894316779772-n.jpg)
![353929572-815865466356995-3122954704325526225-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2023/07/353929572-815865466356995-3122954704325526225-n.jpg)
![353920615-301787432277600-8615539003304834224-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2023/07/353920615-301787432277600-8615539003304834224-n.jpg)
![353916784-1337887813432652-1865007244017424874-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2023/07/353916784-1337887813432652-1865007244017424874-n.jpg)