Hozzávalók:
40 dkg Mester család süteményliszt
2 dkg útifűmaghéj
5 dkg Mester család édesítő (1:4)
5 dl víz
2 ek citromlé
1 cs sütőpor
+ 1 db nagyobb alma – reszelve
+ 15 dkg meggy
+ 2 dkg Mester család holland kakaópor
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálba tesszük, elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól kikeverjük.
Két részre osztjuk.
Az egyikbe belekeverjük a kakaóport és a meggyet, a másikba pedig az almát.
Egy szélesebb kenyérformát kibélelünk sütőpapírral, majd a kakaós meggyes tésztát beleöntjük, elegyengetjük, majd erre rátesszük az almás tésztát, majd villával összehúzogatjuk, így márványos lesz.
180 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük.
![357341169-245496191668055-6569450085310154632-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2023/07/357341169-245496191668055-6569450085310154632-n.jpg)
![356541726-600752822041828-8287060399476895569-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2023/07/356541726-600752822041828-8287060399476895569-n.jpg)
![356497851-2476936519128187-52949747564599095-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2023/07/356497851-2476936519128187-52949747564599095-n.jpg)
![356448400-3471683543100224-1527500488847328221-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2023/07/356448400-3471683543100224-1527500488847328221-n.jpg)
![356412610-290076320210864-3110233827850930864-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2023/07/356412610-290076320210864-3110233827850930864-n.jpg)
![356409801-3511129275767021-6272683831072759485-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2023/07/356409801-3511129275767021-6272683831072759485-n.jpg)