Hozzávalók:
Piskóta:
70 dkg Mester család süteményliszt
4,5 dkg Mester család útifűmaghéj őrlemény
10 dkg Mester család édesítő (1:4)
1 cs sütőpor
2 dkg Mester család holland kakaópor
8 dl víz
2 ek citromlé
Krém:
30 dkg Mester család rizsdara
20 dkg Mester család vaníliás pudingpor
ízlés szerint édesítő
1,2 dl növényi tej
+ 15 dkg margarin
+ 20 dkg cukormentes eperlekvár
+ 15 dkg Mester család diaberikus étbevonó – olvasztva
Elkészítés:
A piskóta száraz alapanyagait egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól kikeverjük.
Egy nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a piskóta masszát beleöntjük, elegyengetjük, majd 180 fokos sütőben kb. 40-45 perc alatt megsütjük. ( tűpróba!)
A krém alapanyagait egy lábasban elkeverjük, majd sűrűre főzzük, végül belekeverjük a margarint.
Ha megsült, és kihűlt a piskóta, akkor három részre vágjuk.
Majd tegyük az első lapot vissza a tepsibe, ezt kenjük le a lekvár felével, majd erre rá a krém egyik fele, majd a második lap, ismét lekvár, ajd a krém másik fele, végül tegyük rá a piskóta tetejét és az olvasztott csokival borítsuk be.
Hagyjuk 5-6 órát hűvös helyen ( de legjobb egy éjszaka ) , hogy jól összeálljon.