Hozzávalók:
60 dkg Mester család házi kenyérliszt
10 dkg Mester család burgonyapehely
5 dkg Mester család lenmag
10 dkg Mester család kukoricapehely
1 cs porélesztő
2-3 kk só
8 dl víz
3 ek olaj
+ olaj a kenéshez
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a vizet, jól kidolgozzuk. Majd hozzáadjuk az olajat és alaposan összedolgozzuk ( akkor jó, mikor a tál falától elválik a tészta ).
8 egy forma részre osztjuk, zsemléket formázunk belőlük, majd sütőpapíros tepsire tesszük.
Olajjal vékonyan lekenjük, majd 50 fokon egy órát kelesztjük, majd 180 fokon megsütjük kb. 40-45 perc alatt.
![364054888-514142920898275-5221467990761679887-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2023/10/364054888-514142920898275-5221467990761679887-n.jpg)
![363878973-819417916199702-1623382966444212358-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2023/10/363878973-819417916199702-1623382966444212358-n.jpg)
![363866932-1041175503713440-2356142098378025752-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2023/10/363866932-1041175503713440-2356142098378025752-n.jpg)
![363865769-1401062480448493-3343798576272329444-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2023/10/363865769-1401062480448493-3343798576272329444-n.jpg)
![363852534-242765021961559-5449505652315221440-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2023/10/363852534-242765021961559-5449505652315221440-n.jpg)