Hozzávalók:
30 dkg Mester család házi kenyérliszt
20 dkg Mester család kelt tészta liszt
5 dkg Mester család édesítő (1:4)
1 cs porélesztő
2 dkg Mester család útifűmaghéj őrlemény
10 dkg margarin
4,5 dl növényi tej
Töltelék:
25 dkg darált dió
10 dkg Mester család mazsola
10 dkg Mester család diabetikus étbevonó – tördelve
4 ek rumaroma
1 dl növényi tej
ízlés szerint édesítő
+ olaj a kenéshez
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd beledolgozzuk a margarint és hozzáadjuk a növényi tejet, és alaposan kidolgozzuk.
A töltelékhez a mazsolán és csokidarabokon kívülmindent kikeverünk.
A tésztát barna rizslisztes lapon átdolgozzuk, majd kinyújtjuk.
Megkenjük a diós töltelékkel, majd megszórjuk a mazsolával és csokival.
Feltekerjük, majd hosszában kettévágjuk és egymásba csavarjuk.
Egy sütőpapírral bélelt nagyobb kenyérformába tesszük és a tetejét olajjal lekenjük.
50 fokos sütőben 1 órát kelesztjük, majd 180 fokon kb. 40-50 perc alatt megsütjük.