Hozzávalók:
Tészta:
35 dkg Mester család süteményliszt
20 dkg margarin
4 dkg Mester család édesítő (1:4)
0,5 dl növényi tejszín
3 g sütőpor
Töltelék:
35 dkg meggy ( nekem cukormentes befőtt volt)
2 kk fahéj
10 dkg Mester család mazsola
ízlés szerint édesítő
0,25 dl növényi tejszín
+ olaj a kenéshez
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a margarint és növényi tejszínt, majd jól összedolgozzuk.
A töltelék alapanyagait kikeverjük.
A tésztából egy kisebb darabot lecsípünk ( ebből kerül a tetejére a dísz), majd a nagyobb részt barna rizslisztes lapon átdolgozzuk.
Egy pite formát vékonyan kiolajozunk.
A tésztát kinyújtjuk, de lehet kézzel is a formába egyengetni, hogy mindenhol egyformán legyen.
Megszúrkáljuk az alját, majd a tölteléket beletesszük, elegyengetjük.
A maradék tésztát kinyújtjuk és csillagokat vagy karácsonyfákat szaggatunk belőle.
A töltelék tetejére tesszük őket, olajjal vkonyan lekenjük, majd 180 fokon kb. 30-40 perc alatt megsütjük.