Hozzávalók:
30 dkg Mester család házi kenyérliszt
30 dkg Mester család foszlós kalács liszt
15 dkg margarin
6 dkg Mester család édesítő (1:4)
1 cs porélesztő
2 dkg Mester család útifűmaghéj őrlemény
4 dl növényi tej
3 ek vanília aroma
+ 2,5 dkg Mester család holland kakaópor – 2-3 ek víz
+ olaj a kenéshez
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd beledolgozzuk a margarint, majd hozzáadjuk a növényi tejet és a vanília aromát. Alaposan összedolgozzuk.
Majd két részre osztjuk és az egyikbe beledolgozzuk a kakaóport a 2-3 ek vízzel.
Hagyjuk meleg helyen egy úrát kelni.
Majd barna rizslisztes lapon mind a két részt átdolgozzuk és kinyújtjuk úket.
Majd a fehér lapra rátesszük a kakaós lapot, egyet – kettót nyújtunk rajta, majd a két hosszanti oldalát picit behajtjuk, majd a keskenyebb oldaláról feltekerjük.
Sütőpapírral bélelt szélesebb kenyérformába tesszük, olajjal vékonyan lekenjük, majd 180 fokos sütőben kb. 40 -45 perc alatt megsütjük.

A Mester Család termékeket megtalálod itt – KATT IDE