Hozzávalók:
40 dkg Mester család házi kenyérliszt
20 dkg Mester család kelt tészta liszt
15 dkg Mester család diabetikus étbevonó – tördelve
2,5 dkg Mester család útifűmaghéj őrlemény
1 cs porélesztó
15,5 dkg növényi margarin
5 dkg Mester család édesítő (1:4)
4,25 dl növényi tej
Tetejére:
Porédesítő növényi tejszínnel kikeverve – sűrű legyen
Mester család diabetikus étbevonó tördelve
+ olaj a sütéshez
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, belekeverjük a csoki darabokat.
Majd beledolgozzuk a margarint, végül hozzáadjuk a növényi tejet és alaposan kidolgozzuk.
Meleg helyen egy órát kelesztjük.
Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk és kinyújtjuk kb. 2 ujjnyira és szaggatjuk.
Forró olajban kisütjük, majd még melegen a tejszínes cukros mázba mártjuk és megszórjuk a csokidarabokkal.
![b82a26ff-3a08-44a0-8946-846adb6a0ac7](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/01/b82a26ff-3a08-44a0-8946-846adb6a0ac7.jpg)
![8a63a71b-0e14-4d68-b502-a14732499fd3](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/01/8a63a71b-0e14-4d68-b502-a14732499fd3.jpg)
![888c4d6f-e195-4bdf-98e6-07f1993e0e4e](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/01/888c4d6f-e195-4bdf-98e6-07f1993e0e4e.jpg)
![7bc09c05-4eef-4968-b7d2-11237c8e522e](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/01/7bc09c05-4eef-4968-b7d2-11237c8e522e.jpg)
![4c5dba22-f19c-4270-838a-c573f989d423](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/01/4c5dba22-f19c-4270-838a-c573f989d423.jpg)