Hozzávalók:
Piskóta:
20 dkg Barna rizsliszt
15 dkg tápióka keményítő
10 dkg darált dió
1 cs sütőpor
3,2 dkg útifűmaghéj őrlemény
5 dkg édesítő (1:4)
3,5 dl víz
2 ek citromlé
Krém:
7 dl növényi tejszín – felverhető – cukormentes
25 dkg növényi mascarpone
20 dkg darált dió
ízlés szerint porédesítő
+ 15 dkg gluténmentes,cukormentes, vegán csokoládé olvasztva
Elkészítés:
A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat, és alaposan kikeverjük.
Egy sütőpapírral bélelt formába tesszük (18×18 – as ), elegyengetjük, majd 180 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük. ( tűpróba!)
A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük, majd beletesszük a többi alapanyagot és a kézi robotgéppel tovább verjük, míg egynemű nem lesz.
Ha megsült és kihűlt a piskóta, akkor kettévágjuk.
Az alsó részt visszatesszük a formába, erre jün a krém kétharmada, majd a piskóta teteje, erre a maradék krém, majd az olvasztott csokoládé.
Hüvös helyen hagyjuk 6-7 órát, míg jól összeáll.