Hozzávalók:
60 dkg Mester család foszlós kalács lisztkeverék
10 dkg Mester család holland kakaópor
5 dkg Mester család édesítő (1:4)
2,3 dlg Mester család útifűmaghéj
1 cs sütőpor
20 dkg növényi margarin
4 dl növényi tej
Töltelék:
20 dkg darált dió
20 dkg cukormentes vegán baracklekvár
10 dkg Mester család diabetikus étbevonó
ha szükséges, akkor ízlés szerint édesítő
+ olaj a kenéshez
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
+ kb 10 dkg Mester család diabetikus étbevonó – olvasztva a tetejére
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd beledolgozzuk a margarint, majd a növényi tejet.
Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk és kinyújtjuk.
A töltelék alapanyagait kikeverjük, majd megkenjük vele a kinyújtott tésztát.
Feltekerjük, majd középen kettévágjuk és egymásba csavarjuk a két részt.
Sütőpapírral bélelt szélesebb kenyérformába tesszük, tetejét olajjal vékonyan lekenjük, majd 180 fokos sütőben kb. 45-50 perc alatt megsütjük.
A tetejére olvasztott csokit teszünk.
![efe4adc8-be93-420e-9a0d-ed2b648d311b](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/01/efe4adc8-be93-420e-9a0d-ed2b648d311b.jpg)
![ba4a14c6-1480-4c47-a8c9-f84d393eb0c2](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/01/ba4a14c6-1480-4c47-a8c9-f84d393eb0c2.jpg)
![99bdd172-4176-4609-9ad4-80b6695862e8](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/01/99bdd172-4176-4609-9ad4-80b6695862e8.jpg)
![7b7125b2-1318-47de-a5f2-123ab64497b6](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/01/7b7125b2-1318-47de-a5f2-123ab64497b6.jpg)
![4b553402-5cb8-4c9c-afac-ccee45d49247](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/01/4b553402-5cb8-4c9c-afac-ccee45d49247.jpg)