Hozzávalók:
20 dkg Mester család foszlós kalács liszt
20 dkg Mester család házi kenyérliszt
20 dkg Mester család süteményliszt
10 g Mester család sütőpor
5 dkg Mester család édesítő (1:4)
2,5 dkg Mester család útifűmaghéj őrlemény
15,5 dkg növényi margarin
1 ek citromlé
4,25 dl növényi tej
+ olaj és növényi tejszín keveréke a kenéshez
+ Mester család édesítő (1:4) a szóráshoz
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan összekeverjük.
Majd beledolgozzuk a margarint, végül a citromlevet és a növényi tejet.
Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk.
Négy egyforma részre osztjuk ( lehet 6 vagy 8 részre is, attól függ nagyobb vagy kisebb brióst szeretnénk ).
Kisodorjuk őket.
Egyenként feltekerjük csigaház formába ( egyik végét megfogjuk, és tekerem a másik végéhez ).
Sütőpapíros tepsire tesszük őket, vékonyan lekenjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, majd ismét lekenjük és megszórjuk édesítővel, majd kb még 20 percig sütjük ( ha kisebbeket készítettünk, akkor a sütési idő csökken ).

A Mester család termékeket megtalálod itt – KATT IDE