Hozzávalók:
20 dkg Mester család foszlós kalács liszt
25 dkg Mester család házi kenyérliszt
1,5 dkg fahéj
5 dkg Mester család édesítő (1:4)
12 g Mester család sütőpor
2 dkg Mester család útifűmaghéj őrlemény
2 dl növényi tej
2 dl növényi tejszín
1 ek citromlé
Töltelék:
Fahéj + Mester család édesítő (1:4)
olvasztott növényi margarin a kenéshez
+ olaj és növényi tejszín keveréke a kenéshez
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól összedolgozzuk.
Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk, majd kinyújtjuk.
Megkenjük vékonyan a kinyújtott tésztát növényi margarinnal, majd megszórjuk a fahájas édesítős keverékkel.
Feltekerjük, majd felvagdossuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket, lekenjük az olajos – tejszínes keverékkel, majd 180 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük.