Hozzávalók:
20 dkg barna rizsliszt
15 dkg tápióka keményítő
15 dkg köles liszt
4 dkg útifűmaghéj őrlemény
50 dkg főtt, áttört burgonya
10 dkg szezámmag
1 cs sütőpor
kb. 3 dl víz
10 dkg margarin
3 kk só
2 ek citromlé
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
+ gluténmentes – cukormentes – vegán majonéz a kenéshez
+ szezámmag a szóráshoz
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálba tesszük, hozzáadjuk a burgonyát, összedolgozzuk, majd a margarint, alaposan eldolgozzuk benne, végül hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, majd kidolgozzuk.
Barna rizslisztes lapra tesszük, átgyúrjuk, majd kocka alakra kinyújtjuk kb. 2 ujjnyi vastagra.
Tetejét a majonézzel megkenjük, megszórjuk a szezámmaggal, így nyújtjunk egyet rajta, hogy a szezámmag joban beletapadjon, majd kockékra vágjuk.
Sütőpapíros tepsire tesszük úket és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 – 35 perc alatt megsütjük.