Hozzávalók:
15 dkg Medhusa Great gluténmentes zabpehelyliszt – KATT IDE – ITT TALÁLOD
15 dkg Medhusa Great gluténmentes prémium zabpehely- KATT IDE – ITT TALÁLOD
30 dkg Medhusa Great gluténmentes kenyérliszt- KATT IDE – ITT TALÁLOD
1 cs porélesztő
2 kk só
5 dkg szezámmag
2,5 dkg útifűmaghéj őrlemény
8,2 dl víz
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
+ olaj a kenéshez
+ szezámmag a szóráshoz
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és jó alaposan összedolgozzuk.
Egy órát meleg helyen kelesztjük.
Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk és kinyújtjuk két ujjnyira, majd fánk szaggatóval kiszaggatjuk.
Forró, lobogó vízbe tesszük őket, addig , amíg fel nem jön a víz tetejére ( kb fél – egy perc ), majd sütőpapíros tepsire tesszük őket.
Olajjal vékonyan lekenjük a tetejüket, majd szezámmaggal megszórjuk.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 40-45 perc alatt megsütjük.

A Medhusa Great termékeket itt találod – KATT IDE – ITT TALÁLOD