Hozzávalók:
40 dkg Mester család házi kenyérliszt
10 dkg köles liszt
3 dkg Mester család útifűmaghéj őrlemény
5 dkg barna rizsliszt
5 dkg Mester család szezámmag
1 cs porélesztő

6,8 dl víz
5 dkg Mester család burgonyapehely
2 ek olaj
+ olaj a kenéshez
+ szezámmag a szóráshoz
+ reszelt növényi sajt a szóráshoz
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet, alaposan kidolgozzuk, végül az olajat, és addig gyúrjuk, míg a tészta a tál falától el nem válik.
Meleg helyen egy órát kelesztjük.
Majd hat egyenlő részre osztjuk a tésztát, zsemlét formázunk belőlük, sütőpapíros tepsire tesszük.
180 fokos sütőben 45-50 perc alatt megsütjük.

A Mester Család termékeit megtalálod itt – KATT IDE