Hozzávalók:
25 dkg Mester család házi kenyérliszt
20 dkg Mester család kelt tészta liszt
1 cs porélesztő
só
15 dkg margarin
3 dkg gluténmentes sörélesztőpehely
3,15 dl növényi tej
+ olaj a kenéshez
+ olvasztott margarin a kenéshez
+ reszelt növényi sajt a szóráshoz
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, beledolgozzuk a maragrint, majd a növényi tejet.
Egy órát meleg helyen kelesztjük.
Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk, kinyújtjuk, megkenjük margarinnal, összehajtjuk kocka formába, nyújtjunk rajta, majd ismét lekenjük a margarinnal, majd ezt még egyszer ismételjük, végül annyit nyújtunk rajta, hogy kb. 2 ujjnyi vastag legyen.
Lekenjük a tetejét olajjal, megszórjuk a reszelt növényi sajttal, kockákra vágjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd 180 fokos sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük.