Hozzávalók:
35 dkg répa – reszelve
15 dkg alma – reszelve
5 dkg édesítő (1:4)
8 g sütőpor
3,75 dl víz vagy növényi tej
15 dkg mandulaliszt
20 dkg rizsliszt
3 dkg útifűmaghéj
Krém:
10 dkg mandulaliszt
4 dl növényi tejszín
ízlés szerint édesítő
10 dkg rizsliszt
10 dkg margarin
1 ek citromlé
+ mandula a szóráshoz
Elkészítés:
A reszelt répát és a reszelt almát egy tálban elkeverjük.
A száraz alapanyagokat egy másik tálban összekeverjük.
Hozzáadjuk a répás almához, elkeverjük, majd beletesszük a nedves alapanyagokat és jól kikeverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe ( 18×24 – es ) tesszük, elegyengetjük, majd 180 fokos sütőben légkeverésen kb. 30 perc alatt megsütjük.
A krémhez a mandulalisztet, rizslisztet, édesítőt, növényi tejszínt egy lábasba tesszük, kikeverjük, sűrűre főzzük, majd belekeverjük a margarint.
A megsült piskóta tetejére kenjük, majd megszórjuk szeletelt mandulával.

Az alapanyagokat a Mediline áruházból szereztem be – KATT IDE – ITT TALÁLOD