Hozzávalók:
10 dkg quinoa
10 dkg vöröslencse
10 dkg hajdina
ízlés szerint só
8 g sütőpor
4 dkg útifűmaghéj őrlemény
3,25 dl víz
+ lenmag a szóráshoz
Elkészítés:
A quinoat, vöröslencsét, hajdinát egy tálba tesszük.
Felöntjük vízzel, majd 3-4 órát áztatjuk.
Majd leöntjük a vizet róla, átmossuk.
Turmixba tesszük, felöntjük a vízzel, sózzuk és pépesítjük.
Egy tálba tesszük a masszát, hozzákeverjük a sütőport és az útifűmaghéj őrleményt, alaposan összekeverjük, hagyjuk állni kb. 10 percet.
Majd hat egyenlő részre osztjuk, zsemlét formázunk belőlük ( nedves kézzel ), sütőpapíros tepsire tesszük őket.
Megszórjuk lenmaggal a tetejüket és 180 fokos sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük.







