Hozzávalók:
Piskóta:
20 dkg barna rizsliszt
10 dkg köles liszt
3 dkg útifűmaghéj
3 dl víz
1 kk citromlé
7 g sütőpor
5 dkg édesítő (1:4)
Krém:
10 dkg kókuszreszelék
5 dkg kókuszliszt
5 dl növényi ital
ízlés szerint édesítő
5 dkg margarin
2 cs vaníliás pudingpor
+ 15 dkg baracklekvár – gluténmentes, cukormentes, vegán
Elkészítés:
A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd beledolgozzuk a nedves alapanyagokat.
Két nagy gáztepsit sütőpapírral kibélelünk, majd két részre osztjuk a masszát.
Mindegyik tepsibe egyformán menjen, egyengessük el, majd 180 fokos sütőben kb. 10-15 perc alatt süssük meg a lapokat.
Ha meghűltek, akkor vágjuk ketté őket, így lesz négy lapunk.
A krémhez a kókuszlisztet, kókuszreszeléket, növényi italt, édesítőt, vaníliás pudingport tegyük egy lábasba, alaposan keverjük össze, majd főzzük sűrűre. Majd keverjük bele a margarint.
Egy tepsit béleljünk ki folpackkal.
Tegyük bele az első lapot, kenjük meg lekvárral, majd a krémmel, majd megint lap, lekvár,krém, újabb lap, lekvár és krém, majd az utolsólap.
Csomagoljuk be, majd hagyjuk, hogy jól összeálljon ( kb 5-6 óra ).