Hozzávalók:
15 dkg barna rizsliszt
4,5 dkg útifűmaghéj
10 dkg cirok liszt
4 dkg édesítő (1:4)
7 g sütőpor
7,5 dkg margarin
2 dl víz
1 kk citromlé
Töltelék:
15 dkg darált dió
20 dkg alma – reszelve
ízlés szerint édesítő
ízlés szerint fahéj
+ olaj a kenéshez
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük majd beledolgozzuk a margarint, majd a vizet és a citromlevet.
Hagyjuk állni 5-10 percet a tésztát.
Jó alaposan összedolgozzuk, majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk és kinyújtjuk.
A tölteléket kikeverjük, majd eloszlatjuk a tésztán.
Feltekerjük és csigákra vágjuk.
Sütőpapíros tepsire tesszük a csigákat, majd 180 fokos sütőben kb. 25 – 30 perc alatt megsütjük.







