Hozzávalók:
7,5 dkg Grapoila dióliszt – KATT IDE – ITT TALÁLOD – HASZNÁLD A MONAKONYHAJA KUPONKODOT A KEDVEZMÉNYÉRT
17,5 dkg barna rizsliszt
10 dkg margarin
1,5 dl növényi tejföl
4 dkg édesítő ( 1:4 )
Töltelék:
1 kg alma
ízlés szerint édesítő (1:4 )
ízlés szerint fahéj
+ olaj a kenéshez
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
+ gluténmentes kenyérmorzsa a szóráshoz
Elkészítés:
A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd beledolgozzuk a növényi tejfölt és margarint.
30 percre tegyük a hütőbe.
Az almákat megmossuk, majd lereszeljük.
Ízlés szerint édesítjük, fahájjal ízesítjük.
A tésztát barna rizslisztes lapon dolgozzuk át, majd osszuk két részre.
Az egyik részt nyomkodjuk egy sütőpapírral kibélelt 20×24 – es formába.
Szórjuk meg a kenyérmorzsával.
Az almát nyomkodjuk ki, majd oszlassuk el a tésztán.
A maradék tésztát nyújtsuk ki, majd csíkozzuk, és ezzel díszítjük a pite tetejét.
Olajjal vékonyan kenjük le, majd 180 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt süssük meg.





