Hozzávalók:
15 dkg Schar Farina
15 dkg Schar Mix B
10 gr só
10 gr útifűmaghéj
10 dkg margarin – puha
1 db tojás
1,5 dl víz – kézmeleg
5 gr porélesztő
+ 1 db tojás
+ 3 ek víz – 0,5 ek só – 1,5 ek Schar mix b keveréke (végső kenéshez)
Elkészítés:
A liszteket egy tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, útifűmaghéjat és elkeverjük. Beletesszük a tojást és margarint, majd elmorzsoljuk. Végül a vizet és alaposan kidagasztjuk, majd 30 percet kelesztjük.
Majd négy részre osztjuk és kisodorjuk őket enyhén lisztes lapon. Majd megformázzuk. Felvert tojással lekenjük, majd 10 percet 180 fokos sütőben sütjük. Majd kivesszük, „lekenjük” a sós „kencével”, majd vissza tesszük a sütőbe és még kb 10 percig sütjük.
![0425 001](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2017/05/0425-001-scaled.jpg)
![0425 002 (2)](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2017/05/0425-002-2-scaled.jpg)
![0425 003](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2017/05/0425-003-scaled.jpg)
![0425 004](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2017/05/0425-004-scaled.jpg)
![0425 005 (2)](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2017/05/0425-005-2-scaled.jpg)
![0425 006 (2)](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2017/05/0425-006-2-scaled.jpg)
![0425 007 (2)](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2017/05/0425-007-2-scaled.jpg)