Hozzávalók:

40 dkg Nutri free mix per pane

2,5 ek édesít (1:4)

1 cs porélesztő

2 db tojás

6 dkg margarin

2 – 2,2 dl rizstej (langyos)

15 gr útifűmaghéj

1,5 ek fahéj

Töltelék:

kb 10 dkg Mester diabetikus étbevonó

rizstejszín

1,5 ek Mester holland kakaópor

ízlés szerint édesítő (por alakban)

fahéj

+1 db tojás a kenéshez

+ rizstejszínnel kikevert porédesítő

+ mandula – reszelt

Elkészítés:

A lisztet, édesítőt, útifűmaghéjat, élesztőt egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat és margarint, elmorzsoljuk benne, majd hozzáadjuk a rizstejet és jó alaposan kidolgozzuk. Majd két részre osztjuk, és az egyikbe fahéjat gyúrunk. Majd 1 órát kelesztjük.

Majd mind a két adag tésztát egyforma méretűre kinyújtjuk.

Felolvasztjuk az étbevonót , kikeverjük az édesítővel,kakaóporral,rizstejszínnel, majd megkenjük a sima lapot. Rátesszük a fahéjas lapot és a maradék “csokis szószba” fahéjat keverünk, majd megkenjük evvel. Feltekerjük, és háromszögekre vágjuk a feltekert tésztát.

Sütőpapíros tepsire tesszük és megkenjük felvert tojással.

180 fokos sütőben kb 20-25 perc alatt megsütjük.

Forrón lekenjük az édesítős risztejszínnel (ettől lesz szép fényes!!!), majd megszórjuk a mandulával.