Hozzávalók:
0,5 kg főtt áttört burgonya
csipet só
0,5 kk édesítő (1:4)
12 gr Orgran tojáspótló + 6 ek víz – kikeverve
13 dkg Mester tészta liszt
+ szilva fahéjjal és édesítővel
+ Mester zsemlemorzsa pirítva
Elkészítés:
A burgonyához adjuk a többi alapanyagot, majd jól kidolgozzuk. Majd egyenlő részre osztjuk és megtöltjük mindegyiket szilvával és golyókat formázunk belőle. Forró vízben kifőzzük. Majd pirított zsemlemorzsába forgatjuk.
![0624 015](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2017/07/0624-015-scaled.jpg)
![0624 014](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2017/07/0624-014-scaled.jpg)
![0624 016](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2017/07/0624-016-scaled.jpg)