Hozzávalók (kb 2-3 adag)
45 dkg főtt áttört burgonya
1 db tojás
1 – 2 kk só
15 dkg Aby kenyérliszt
„Tejszínes sajtmártás”
4 dl rizstej
10 dkg reszelt növényi sajt
2 dkg margarin
só
ízlés szerint fűszerek (én petrezselymet,metélőhagymát,tárkonyt használtam)
1 dl rizstejszín
1,5 dk Aby kenyérliszt
Elkészítés:
A Gnocchi hozzávalóit egy tálba alaposan összedolgozzuk, majd lisztes lapra tesszük, átgyúrjuk, majd 3 részre osztjuk. Mind a három részt kisodorjuk – egyforma méretűre!! Majd felvagdossuk kb 2-3 cm darabokra. Egy villa segítségével „mintát” nyomunk bele, majd forró – lobogó sós vízben kifőzzük. Miután megfőtt és leszűrtük, érdemes egy evőkanál olajjal átforgatni.
Mártás:
A rizstejből 3 dl – t kimérünk, és a fűszerekkel, margarinnal és növényi sajttal együtt feltesszük „főni”, folyamatosan kevergessük, várjuk amíg egynemű lesz, majd a maradék rizstejet kikeverjük aliszttel és tejszínnel, majd hozzáadjuk, kissé besűrítjük. Majd tálaljuk a gnocchival.